Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Diabetes en afvallen!

Geschreven door Newfigure Clinic op September 30, 2012

Diabetes en afvallen
Wanneer u diabetisch bent, is het misschien niet zo evident om af te vallen. U dient rekening te houden met een heleboel zaken waar andere mensen niet bewust mee omgaan. En ook bij het afvallen zal het feit dat u diabetes bent een grote invloed hebben op wat u wel en niet kunt eten. Maar het loont wel de moeite om ervoor te gaan. Er is namelijk bewezen dat afvallen een zeer gunstige invloed heeft op de aandoening. Vooral bij diabetes type 2, maar ook wanneer u een type 1 diabetes heeft, zult u zeker baat hebben bij een dieet.

De voordelen
Bijna 80% van de mensen met diabetes type 2 kampen met overgewicht. Dit is niet zo verbazend gezien overgewicht één van de oorzaken van diabetes type 2 is. Maar ook bij diabetes type 1 zijn het aantal patiënten met overgewicht er in grote getallen. Er is dus een duidelijk verband tussen de bloedsuikerspiegel en overgewicht. Daarom is een dieet aangeraden bij diabetespatiënten. Onderzoek toont aan dat een succesvol gewichtsverlies zeer positieve effecten heeft. In sommige gevallen kon de bloedsuikerverlagende medicatie zelfs tot een absoluut minimum herleidt worden en ook de hoeveelheid insuline werd drastisch verlaagd. Natuurlijk is het wel belangrijk dat het dieet zelf is afgestemd op de patiënt. Een heleboel diëten zijn absoluut uit den boze omdat ze essentiële voedingsmiddelen verbieden tijdens de afvalfase.

Aangepast dieet
Diëten zoals bloedgroepdiëten, vasten of extreem weinig eten zijn dus af te raden. Dit geldt trouwens niet enkel voor mensen met diabetes. Ieder dieet dat bepaalde belangrijke voedingsgroepen buiten spel zet, is ongezond en dient vermeden te worden. Een uitstekend dieet, wanneer je met diabetes kampt, is het NewFigure dieet. En dit om verschillende redenen. Vooreerst is het een dieet met persoonlijke begeleiding. Dit zorgt ervoor dat het een dieet op maat is en dus aangepast aan uw type diabetes en medicatie. Daarnaast is het een dieet dat geen belangrijke voedingsgroepen verbiedt en bovendien vitaminen en aminozuren voorschrijft waar nodig. Er zit enige flexibiliteit in het dieet zodat u niet eenzijdig gaat eten en wanneer u twijfels heeft, kunt u altijd bij een voedingsdeskundige terecht.

Meer informatie zie: http://www.newfigurezoetermeer.nl
October 2, 2012 om 18:12
Heeft iemand problemen met het volgen van een dieet en suikerziekte?
October 21, 2012 om 12:57
nee hoor, alleen problemen met zinnen als "wanneer u diabetisch bent"
Onbekend
October 27, 2012 om 09:47
Sinds wanneer ben je diabetisch? Je hebt het evt. maar zijn? Nee!
October 27, 2012 om 19:30
Volgens mij bén je diabetisch en héb je diabetes en bij mij is het probleem dus niet de suikerziekte maar mijn te grote eetlust en te kleine zelfbeheersing
December 10, 2012 om 12:15
Ja gewoon keuzes maken, een leven eerlijk en gezond, EN OOK LEKKER eten.

Of FOUTE vette, en zoete zooi eten waar Unilever lekker aan kan verdienen, en als consequentie te moeten spuiten.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+

Trefwoorden