Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Abneu en afvallen

Geschreven door Newfigure Clinic op September 30, 2012

Apneu
Een apneu is een stilstand van de ademhaling gedurende meer dan 10 seconden. Een apneu komt voornamelijk voor terwijl iemand slaapt en gaat vaak gepaard met hevig snurken. Wanneer iemand regelmatig een apneu heeft, kan dit ernstige gevolgen hebben. Het mag duidelijk zijn dat ademen essentieel is voor onze gezondheid en deze vorm van stilstand dus te vermijden is. Een apneu kan meerdere oorzaken kennen, waarvan overgewicht er één is. Het is bewezen dat overgewicht ook een invloed heeft op de mate waarin apneus voorkomen. Meer gewicht leidt tot meer problemen, maar afvallen zorgt er voor dat de apneus verminderen.

Het gevaar van apneus
Gezien apneus vaak voorkomen wanneer iemand slaapt, bent u misschien snel geneigd om de risico’s te minimaliseren. Bovendien zou u kunnen denken dat er geen directe problemen aan verbonden zijn doordat de ademstilstand maar kort is. Maar niets is minder waar. Apneus kunnen op ieder moment van de dag voorkomen en leiden tot bewustzijnsverlies. Hierdoor zijn er in tal van landen strenge reglementeringen met betrekking tot het rijbewijs. U zou immers kunnen flauwvallen wanneer u een krijspunt oprijdt. Maar ook in uw eigen huis kunt u zich lelijk bezeren indien u op het verkeerde ogenblik valt omwille van een apneu.

Genezen door af te vallen
Dat er een duidelijk verband bestaat tussen apneus en overgewicht is zeker. Gemiddeld neemt het aantal apneus met 3% toe wanneer het gewicht van iemand met de aandoening met 1% stijgt. Maar ook het omgekeerd is waar, wanneer iemand met apneus gewicht verliest, zullen de apneus ook exponentieel afnemen. Het loont dus de moeite om af te vallen. Doordat apneus een invloed hebben op de insuline- en hormoonhuishouding is een aangepast dieet noodzakelijk. Bij NewFigure kennen we de specifieke problemen waarmee rekening gehouden moet worden en stemmen we het dieet daarop af. Zo kunt u, ook met apneus, veilig afvallen.

Voor meer informatie: www.newfigurezoetermeer.nl
October 2, 2012 om 16:50
In oktober vorig jaar is bij mij slaapapneu vastgesteld. 66 stops per uur notabene met een zuurstofgehalte dat zakte naar 68 % Moest direct gaan slapen met een cpap. In mei ben ik geopereerd heb ik een sleeve gekregen. In juni was ik in totaal al ruim 20 kg kwijt en waren het aantal stops nog maar 11 per uur. Inmiddels ben ik bijna 40 kg afgevallen en slaap ik zonder masker. Binnenkort weer slaapregistratie, verwacht dat ik van mijn slaapapneu af ben !
October 3, 2012 om 00:45
:greatjob2:
October 4, 2012 om 05:34
Super goed nieuws! Zo ziet u maar weer waar overgewicht allemaal voor zorgt.

Great Job!
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+