Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Valtaf.nl gaat stoppen! klik hier om erover te lezen.
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Haaruitval bij afvallen

Geschreven door Newfigure Clinic op September 30, 2012

Haaruitval en afvallen
- Haarverlies
Het is een wijd verspreide misvatting dat een dieet leidt tot haarverlies. Haaruitval en afvallen zijn niet aan elkaar gerelateerd, al klopt het wel dat ze soms in combinatie kunnen voorkomen. Het is echter niet het dieet dat ervoor zorgt dat men met haarverlies kampt, maar het gebrek aan essentiële vitamines. Wanneer u dus veel zou eten, maar zeer eenzijdig is de kans op haaruitval even groot of zelfs groter dan bij een dieet. Haaruitval en afvallen komt dus alleen samen voor wanneer het dieet tot een vitaminegebrek leidt. Maar dan is het überhaupt geen goed dieet om te volgen.

Extreme diëten
Diëten die tot haaruitval leiden zijn vaak extreme diëten. Hierbij kunt u denken aan het dieet waarbij u zich uithongert en gewoon geen enkele vitamine opneemt, maar ook eenzijdige diëten behoren tot de categorie extreem. Een dieet waarbij bijvoorbeeld enkel eieren mogen gegeten worden, zal ertoe leiden dat uw lichaam verschillende voedingsstoffen tekort komt. Omdat uw haar vitamines nodig heeft om gezond te zijn en te groeien is het logisch dat een gebrek hieraan de nodige gevolgen heeft op onze haren. Onze haren zijn echter maar een klein probleem in vergelijking met de effecten op de rest van ons lichaam.

Een goed dieet
Een gezond en evenwichtig dieet gaat nooit gepaard met haarverlies. Bij het NewFigure dieet loopt uw haardos geen enkel risico. Ten eerste omdat het dieet gevarieerd is en u voldoende kunt eten. Daarnaast krijgt u bij NewFigure bovendien voedingssupplementen en indien gewenst ook nog een vitaminepreparaat. De kans dat uw lichaam een tekort ondervindt is bijna onmogelijk. Mocht u onverhoopt toch haarverlies opmerken dan is de oorzaak ergens anders te zoeken. Gelukkig krijgt u bij NewFigure de steun van een consulent die u op zo’n ogenblik de nodige informatie kan geven over de oorzaak en een mogelijke oplossing voor het probleem.

Bespreek deze kwestie met een NewFigure voedingscoach: http://www.newfigurezoetermeer.nl
Deze pagina is al meer dan vier weken geleden aangemaakt.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Deel dit artikel

LinkedInFacebookGoogle+